Instruktörer, Blogger Boot Camp 2015, 14 mars

Anmälan till Blogger Boot Camp 2016 öppnar den 1 januari!

Jonas Parandian är naprapat och driver Naprapatlandslaget. Han är känd som Naprapatjonas på Instagram, där han inspirerar tusentals människor att utmana sina kroppar och föreställningen om vad de kan göra. Jonas är som en av tio personer i världen utvald att få delta i rörelsegurun Ido Portals internship.
Yamina Enedahl är aktuell som ”Träningsgandalf” i ”Träna med Kalle” som sänds på SVT1 och har också medverkat i SVTs ”Idrottens Himmel och Helvete” samt ”Svett- och etikett” våren 2015. Hon är författare till boken ”Under Ytan - Mentala höjder ur själens djup”, licensierad mental tränare, niofaldig svensk mästare och Sveriges första världsrekordhållare i fridykning. Yamina har belönats med en rad priser, däribland ”Årets Actionkvinna” ”Best female rookie of the year” och hon fått en egen titel på Skandinaviska Ledarhögskolan för sina framgångar med DIF/Älvsjö då de tog SM guld.
Jörgen Kruth har 6 VM-titlar i thaiboxning och har gått 93 proffsmatcher. Han jobbar numera med träning, allt ifrån ungdomsprojekt på Fryshuset till att vara landslagstränare i Svenska Thaiboxningsförbundet. Läs mer på http://www.jorgenkruth.com!
Ulrica Norberg har en bakgrund som journalist och akademiker och har sedan hon var 19 år intresserat sig för yoga, meditation och personlig utveckling. Hon har flertalet längre utbildningar i yoga, filosofi, anatomi/fysiologi med mera och är utbildad i friskvård och träningslära. Ulrica är en av Sveriges pionjärer i yoga då hon var en av de första att porträttera yoga för allmänheten och hon har skrivit flertalet böcker och artiklar i yoga både i Sverige och utomlands.
Shay Peretz was born in Israel, raised in Argentina, with Moorish roots. He arrived in Stockholm September 2012, all the way from sunny Venice, California. Shay has an extensive background as a climbing guide and working with Outward bounds adventure. He’s an avid professional photographer and talented musician.
Milla Åkerlund är träningsinspiratör, personlig tränare samt coach för olika stora grupper som har hjälpt såväl barn, vanliga motionärer som pensionärer att hitta rörelseglädjen. 2-barnsmamma med stort outdoorintresse, bloggare på coachmilla.com.

Anna Lissjanis är träningsentreprenör med jämtländsk grund och personlig tränare sedan 15 år tillbaka. Hon brinner för att inspirera andra till styrka - inifrån och ut. Anna är även 4-barnsmamma och skriver en av Sveriges största träningsbloggar, www.trendotraning.se. Milla och Anna är tillsammans grundare av konceptet "Frisk & Stark Familj" och "Get OUT to workOUT".
Fanny Roethlisberger bloggar på www.roethlisberger.se – en blogg om träningsglädje och matkärlek. Hon gillar både att lyfta tungt och att äta choklad och har rankats som en av Sveriges mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, nominerats till Årets hemsida/blogg och Årets förebild. Fanny frilansar som matkreatör, fotograf, grafisk designer och under hennes föreläsning får du lära dig tips och tricks för att bli bättre på bloggfotografering.
Miranda Kvist är VD och medgrundare av Team Nordic Trail. Hon brinner för att inspirera människor till löpning och har framgångsrikt drivit arrangemang inom träning både i Sverige och utomlands. Som coach, inspiratör och föreläsare har hon dessutom bidragit till många människors framsteg i löparskor. Miranda gillar äventyr och är ständigt på jakt efter nästa upplevelse. Bergsultramaraton är favoriten och högst upp på önskelistan står UTMB (Ultra trail Mont Blanc) 100miles.
David Felhender är legitimerad sjukgymnast sedan 1994 - många känner honom som magikern. Kursledare och föreläsare i akupunkt terapi, manuell terapi, neurodynamik och smärta för sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer och läkare sedan 1996 (även internationellt). Det David inte kan om idrottsskador och att hålla sig skadefri är inte värt att veta!

Karin Axelsson började sin karriär inom SEO på Web Guide Partner för 10 år och har sedan dess hållit sig mer eller mindre inom branschen. Hon driver bloggen Fitness & Hälsa sedan sju år tillbaka, älskar att träna och jobbar idag som projektledare för SEO och sociala medier på Aller Media.
Lisa McRae f.d Blommé) har i många år varit en av Sveriges främsta långdistanslöpare. Under årens lopp har det blivit en hel del landslagsuppdrag, och segrar i såväl Finnkamp som Tjejmilar och Midnattslopp. Lisa har jobbat som personlig tränare sedan 2004, och 2009 utvecklade hon tillsammans med Malin Ewerlöf Krepp det mycket uppskattade SUB40-konceptet. Lisa är teknikspecialist på Urban Tribes och håller i delar av deras utbildningar inom området. Utöver löpteknik är Lisas personliga favorit att jobba med fokus och mental inställning. Lisa är dessutom mamma och har en hel del erfarenhet av träning under, mellan och efter graviditeter. För egen del har hon en dröm kvar som löpare – att springa milen på 32 minuter.
Robert Svensson och Daniel Larsson startade FitnessPodden som en av Sveriges första poddar om träning och kost. Valet av ämnen kom naturligt då de arbetar med bland annat personlig träning, föreläsning och skriver artiklar om träning. De tröttnade på alla missförstånd och felaktig information som vilseleder människor. Kritiskt tänkande är något som minskat i takt med att hälsobranschen växt och detta är något killarna vill uppmärksamma via FitnessPodden!
Pavel Cassius är grundare och utvecklare av träningskonceptet FloMo®. Han är leg. sjukgymnast och gruppträningsinstruktör med en bred erfarenhet inom dans, fysisk yoga, kampsport och akrobatik. Oavsett träningsform sätter Pavel alltid rörelsekvalitet och kroppsmedvetenhet i första rummet.
Sofia Bursjöö är superbloggare som driver www.uppochhoppa.se samt bloggnätverket www.everydaystories.se. Sofia var den som startade Blogger Boot Camp för nio år sedan, med en vision om att träffas, träna tillsammans, skratta, svettas och göra high fives. Hon är utbildad löpcoach, samt i funktionell uteträning, och snart också PT!
Sara Wiss jobbar med träning och hälsa i de flesta former. Har själv tävlat i gymnastik, friidrott och på senare år även i crossfit. Jag älskar mångsidighet och försöker plocka med mig de bästa från alla delar att förmedla vidare och inspirera andra med. Driver idag mitt egna företag Wiss Wellness och jobbar som löp coach för Nike+ Run Club.
Liselott Kågström är vd för SAFE Education Norden och har sedan mitten av 1990-talet arbetat heltid med träning, kost och hälsofrågor. Intresset för just gymnastiska träningsformen väcktes redan som barn och under ungdomsåren tävlade hon i och tränade artistisk gymnastik. Hon är bland annat utbildad idrottslärare vid GIH - och den motoriska grundträningen har alltid haft stort utrymme i hennes träning och tänk och hon applicerar det så mycket det bara går genom sin roll som utbildare och personlig tränare. Under 2015 var hon med och utvecklade SAFEs utbildning till ”Gymnastic trainer”.
Nicklas Gull och Cristian Carrasco, Crossfit Unique
Sirpa Felhender är licensierad personlig tränare med erfarenhet från rehabträning, traditionell styrketräning och löpträning. Som tränare är hon lyhörd, peppande och kan vara ganska tuff när så behövs. Glädje är hennes drivkraft – hon älskar det hon gör – och det smittar!
Linda Lövqvist har sprungit sedan barnsben. Nu arbetar hon som fysioterapeut och PT inriktad mot löpning. Linda är utbildad i Spiral Stabilisering som är en träningsmetod för både rehabilitering av överbelastningsskador men också optimering av prestation, och för löpare en effektiv träningsmetod för att förbättra löpsteget. Hon driver bloggen www.imarunner.se där du kan följa hennes löparsatsning och även få tips och råd kring löpträning.
David Jonsson är näringsfysiolog med 10 års erfarenhet från hälsobranchen. David har bakgrund som tävlingssimmare och arbetar vid sidan om jobbet som näringsfysiolog som tränare åt unga lovande simmare. Till vardags jobbar David med föreläsningar och utbildning av kostrådgivare, rådgivare i idrottsnutrition, personliga tränare´och friskvårdskonsulenter. David är just nu aktuell med boken Magsmart som kommer ut i handeln i januari 2016.
Alexandra Nygren är licensierad Personlig Tränare nischad mot uteträning samt specialiserad inom funktionell träning, viktnedgång och cirkelträning! Alexandra jobbar med ett holistiskt synsätt med fokus på god mat, rolig träning, tid för återhämtning och där stor vikt läggs på att älska sig själv och att må bra. Inga konstigheter, inga snabba dieter, bara sunt förnuft! Alexandra driver även bloggen www.starkochglad.nu
Elsa Sjögren är utbildad på Dans- och cirkushögskolan, Broadway Dance center samt Calle Flygares teaterskola. Hon arbetar med att skapa dans i Salto Dance company, en dansgrupp som gör shower och events. Elsa är även Stand Up Paddle-instruktör och leder kurser av olika slag. Slackline-träningen använder hon sig av för att träna balans och fokus och hon anser det vara ett utmärkt komplement till den övriga dansträningen.
Baykal Yurtsever är PT på SATS Spårvagnshallarna och är med i SAFEs utbildarteam. Hans stora intresse för gymnastik passar som handen i handsken just för detta tillfälle! Kvalitativ och individanpassad träning är Baykals filosofi och mobilitet, stabilitet och styrka i alla rörelseplan är grunden för en bred atletisk förmåga.
B B C   p å   F a c e b o o k
B B C   p å   T w i t t e r