Presentation: Emil Forss, cykel 2

Emil på cykeln under Rosa Bandet 24-timmarseventet.

Att arrangören Terese sitter på instruktörssadeln på BBC är en självklarhet, men eftersom spinning kommer att köras på två speglade pass tyckte vi det var läge att låta deltagarna skapa bekantskap med ett nytt alternativ. Vi inhämtade filmer från lite olika håll och fann oss själva i ett trevligt men jobbigt dilemma. Vi hade flera favoriter! Instruktören som ni får lära känna nedan drog (bokstavligt talat) vinstlotten och vi är glada att presentera honom som BBC-instruktör våren 2010.

Emil Forss är född och uppväxt i norraste norrland där han under vinterhalvåret allt som oftast stod eller flög på ett par skidor. Han påbörjade en karriär som lovande talang i backhoppning och nordisk kombination, men skador efter en SM-tävling gjorde att satsningen lades ner. Emil flyttade istället ner till Göteborg för att testa något nytt och där hittade han drömutbildningen på IHM Business School som ledde till jobbet som projektledare för GöteborgsVarvets dotterevenemang.

Emil är utbildad cykelinstruktör, licensierad Les Mills-instruktör inom RPM och nyligen utbildad IndoorWalking-instruktör. Varje vecka instruerar han populära och fullsatta klasser på Sportlife i Göteborg. På den egna bloggen River Springer, kan man följa Emils egen träning och tankar kring instruktörsyrket, träning och hälsa.

Emil försöker alltid leverera roliga och varierade pass fulla med träningsglädje till peppande musik, där deltagarna får en chans att utmana sig själva. Han hälsar att hans cykelklass på Blogger Boot Camp kommer innehålla alla dessa delar.

Tillbaks till toppen|Kontakta BBC
B B C   p å   F a c e b o o k
B B C   p å   T w i t t e r